Продукти
-
1
ч.л.
чубрица
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
кг.
картофи
-
1
ч.л.
черен пипер
-
2
с.л.
царевично брашно
или галета
-
олио
за пържене
-
1
връзка
копър
- ситно нарязан
-
5
скилидки
чесън
- ситно нарязан или пресован
Начин на приготвяне
- Измиваме и сваряваме картофите в посолена вода без да ги белим.
- Като изстинат, ги нарязваме на едри парчета и ги слагаме в кутия с капак, заедно с подправките и цаервчното брашно. Разклащаме кутията добре, за да могат подправките да полепнат по картофите.
- След това пържим в сгорещено олио, докато хванат златиста коричка.
- Сервираме ги поръсени със ситно нарязания копър и чесън.