Пържени кюфтета от патладжан

Продукти

  • 0,5 връзка магданоз
  • 220 г кашкавал
    , настърган
  • 2 яйца
  • 2 глави лук
  • 3 патладжана
  • 6 с.л. прясно мляко
  • сол
    на вкус
  • брашно
  • олио
    за пържене

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, подсушаваме и изпичаме патладжаните. 
  2. Обелваме ги и ги пасираме. 
  3. Към пасираните патладжани прибавяме ситно нарязания лук и магданоз, яйцата, настъргания кашкавал, прясното мляко и брашно, колкото да се получи гъста каша. 
  4. Със супена лъжица загребваме от сместа, оформяме кюфтенца и ги пържим в горещо олио. 
  5. Сервираме със свежа салата.