Продукти
-
лютеница
-
олио
-
1
глава
кромид лук
-
кимион
-
черен пипер
-
сол
-
чубрица
-
1
картоф
-
1
яйце
-
800
г
кайма смес
-
3
с.л.
галета
Начин на приготвяне
1. Слагаме каймата в дълбок съд и добавяме яйцето, настъргания на ситно картоф, нарязания на ситно кромид лук.
2. Добавяме подправките и омесваме добре. Ако е необходимо, можем да добавим и малко галета, за да стане сместта по-плътна. Оставяме в хладилника около 10 мин., за да стегне.
3. Оформяме кюфтетата и овалваме в галета. Пържим в загрятото олио до готовност.
4. Сервираме с гарнитура лютеница. Препоръчваме ви едросмляна лютеница. Можем да декорираме и с къдрав магданоз.