Пържени кюфтета с лютеница

Продукти

  • лютеница
  • олио
  • 1 глава кромид лук
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • 1 картоф
  • 1 яйце
  • 800 г кайма смес
  • 3 с.л. галета

Време: 35
Ниво: лесно

Large 2015 09 18 11 10 58 0300 0 1

Начин на приготвяне

1. Слагаме каймата в дълбок съд и добавяме яйцето, настъргания на ситно картоф, нарязания на ситно кромид лук.

2. Добавяме подправките и омесваме добре. Ако е необходимо, можем да добавим и малко галета, за да стане сместта по-плътна. Оставяме в хладилника около 10 мин., за да стегне.

3. Оформяме кюфтетата и овалваме в галета. Пържим в загрятото олио до готовност.

4. Сервираме с гарнитура лютеница. Препоръчваме ви едросмляна лютеница. Можем да декорираме и с къдрав магданоз.