Пържени пилешки хапки

Продукти

  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 300 г брашно
  • 550 г пилешки гърди
  • олио за пържене
  • чесън на прах
  • 1 целофанов плик

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large parzheni pileshki hapki

Начин на приготвяне

  1. Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват на ивици. 
  2. Посоляват се и поръсват с чесън на прах. 
  3. В плик се сипва брашното, солта и черният пипер. 
  4. Добавя се пилешкото месо и пликът се затваря или завързва. 
  5. Пликът се раздрусва и обръща няколко пъти, за да може месото да се покрие равномерно с брашнената смес. 
  6. В дълбок тиган се сипва олио с височина 2-3 пръста. 
  7. Изпържват се на порции пилешките хапки от двете страни до златист цвят. 
  8. Готовите пържени пилешки хапки се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят.