Продукти
-
3
г
сол
-
40
г
доматен сос
-
100
г
чери домати
-
20
г
зехтин
-
30
г
магданоз
-
7
г
чесън
-
6
г
лук
-
90
г
морски дар
-
120
г
тесто за паста
-
1
бр.
кралски скариди
-
20
мл.
вино
за готвене
-
1
г
чили
- тесто за паста:
-
75
г
брашно
-
1
яйце
-
1
щипка
сол
Начин на приготвяне
- За тестото за паста: прибавяме яйцата към брашното, добавяме щипка сол и омесваме добре. Сместа оставяме да почине в хладилник за около 20 минути. След това формуваме.
- За самата паста: В нагорещен тиган запържваме в зехтин, лук и чесън до златисто. Прибавяме морския дар, виното, чери доматите и доматен сос. Отделно сваряваме пастата за около 2 минути, прибавяме я към соса, разбъркваме и я сервираме, поръсена с магданоз и малко зехтин.
* Продуктите са за 1 порция.
* Паста „Фрути ди Маре” може да опитате в ресторант „Osteria da Rado“.