Паста кон Вонголе

Продукти

  • 150 г чери домати
  • 1 пак. паста талятеле
  • 700 г бели миди
  • 1 шепа морска сол
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка магданоз
  • 1 ч.л. горчица
  • 40 мл зехтин
  • 50 мл бяло вино
  • 2 люти чушки пеперончино

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large pasta kon vongole

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пастата в послена вода, според указанията на опаковката.
  2. През това време почистваме и нарязваме лука, магданоза и чесъна.
  3. Запалваме котлона и в дълбок тиган (тип "уок") слагаме зехтина.
  4. Добавяме лука, чесъна и магданоза.
  5. След това добавяме и стритите люти чушки.
  6. Измиваме и нарязваме чери доматите и прибавяме и тях.
  7. Прибавяме горчицата и мидите. Разбъркваме леко през цялото време.
  8. Добавяме внимателно виното и отново разбъркваме.
  9. Накрая добавяме пастата. Разбъркваме добре и снемаме от котлона.
  10. Сервираме с чаша бяло вино.

Паста кон Вонголе по рецепта на Михаил Заимов от предаването "Гладни момичета".