Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата в послена вода, според указанията на опаковката.
- През това време почистваме и нарязваме лука, магданоза и чесъна.
- Запалваме котлона и в дълбок тиган (тип "уок") слагаме зехтина.
- Добавяме лука, чесъна и магданоза.
- След това добавяме и стритите люти чушки.
- Измиваме и нарязваме чери доматите и прибавяме и тях.
- Прибавяме горчицата и мидите. Разбъркваме леко през цялото време.
- Добавяме внимателно виното и отново разбъркваме.
- Накрая добавяме пастата. Разбъркваме добре и снемаме от котлона.
- Сервираме с чаша бяло вино.
Паста кон Вонголе по рецепта на Михаил Заимов от предаването "Гладни момичета".
|