Продукти
-
0,5
ч.ч.
соево мляко
-
0,5
ч.ч.
тофу
-
400
г
макарони
-
0,5
ч.ч.
вода
-
1
щипка
индийско орехче
-
1
скилидка
чесън
-
220
г
аспержи
-
1
червена чушки
-
1
ч.л.
шери
-
2
ч.л.
лимонов сок
-
1
щипка
черен пипер
-
1
к.л.
сол
-
220
г
зелен фасул
Начин на приготвяне
- Пастата се слага да се свари според описанието на пакета. Изцежда се и се запазва половин чашка от водата. Слага се в купа за сервиране.
- Докато пастата се вари, се смилат тофуто, соевото мляко и чесънът до хомогенна смес. Сместа се прехвърля в по-дълбок тиган за сос, добавя се щипка индийско орехче. Оставя се на огъня за 5 минути.
- Добавя се лимоновият сок, шерито, гъбите, зеленият фасул, изцеден от сока в консервата. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Оставя се на котлона, докато фасулът се загрее.
- През това време се приготвят аспержите на пара. Готвят се, докато омекнат. Междувременно чушките се нарязват на жулиени.
- Аспержите и чушките се прибавят към макароните. Заливат се със соса и се сервират веднага.