Начин на приготвяне
- Загряваме 4 литра посолена вода в голям съд, който е подходящ за паста.
- Докато водата загрява, нарязваме и запържваме бекона в дълбок тиган на средна степен.
- Уверяваме се, че месото е изпържено добре и от двете страни. Отстраняваме от тигана и поставяме върху кухненска хартия.
- В тигана изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон. С дървена лъжица разбъркваме добре.
- Бульонът трябва да намалее на половина, затова, ако е нужно, увеличаваме степента на котлона.
- Добавяме нарязаната мента, мащерка, мед, сол и сметана.
- Водата в тенджерата вече трябва да е завряла, затова изсипваме пастата.
- Когато пастата стане готова, отцеждаме и добавяме соса и бекона.
- По желание, преди сервиране гарнираме с малко пармезан, горчица и пресен босилек.
|