Продукти
-
250
г
паста
по избор (напр. пене, фузили)
-
1
ч.л.
захар
-
50
г
босилек
листа
-
1
с.л.
балсамов оцет
-
300
г
чери доматчета
-
2
скилидки
чесън
небелени
-
2
с.л.
зехтин
-
1
патладжан
нарязан
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната на 220 градуса. В тавичка за печене разбъркваме патладжана със зехтина и целите скилидки чесън. Подправяме с малко сол и черен пипер, и запичаме за 10 минути.
- Добавяме доматите, оцета и захарта, и печем още 5 минути. Междувременно сваряваме пастата и я отцеждаме.
- Когато зеленчуците омекнат, изваждаме чесновите скилидки, отрязваме краищата им и изстискваме чесъна от обелките. Намачкваме го с вилица и го връщаме в тавата при зеленчуците, заедно със ситно нарязаният босилек.
- Разбъркваме и едновременно с това леко намачкваме чери доматчетата. Добавяме сварената паста, разбъркваме още веднъж и разделяме сместа в 2 купи или по-дълбоки чинии.