Начин на приготвяне
- Загряваме фурната на 220 градуса. В тавичка за печене разбъркваме патладжана със зехтина и целите скилидки чесън. Подправяме с малко сол и черен пипер, и запичаме за 10 минути.
- Добавяме доматите, оцета и захарта, и печем още 5 минути. Междувременно сваряваме пастата и я отцеждаме.
- Когато зеленчуците омекнат, изваждаме чесновите скилидки, отрязваме краищата им и изстискваме чесъна от обелките. Намачкваме го с вилица и го връщаме в тавата при зеленчуците, заедно със ситно нарязаният босилек.
- Разбъркваме и едновременно с това леко намачкваме чери доматчетата. Добавяме сварената паста, разбъркваме още веднъж и разделяме сместа в 2 купи или по-дълбоки чинии.
|