Паста със сметанов сос

Продукти

  • 1 пак. паста
    по избор
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 коф. заквасена сметана
  • сол
  • 0,5 ч.л. босилек
  • 100 г синьо сирене
    настъргано
  • 100 г сирене
    бяло или друг вид краве сирене, настъргано

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пастата според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
  2. В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
  3. Прибавяме настърганите сирена и босилека. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона.
  4. В голяма купа смесваме пастата със соса и разбъркваме добре.
  5. Сервираме в подходяща чиния и гарнираме с листенца рукола или свежа подправка по избор.