Продукти
-
1
пак.
паста
по избор
-
3
с.л.
зехтин
-
1
коф.
заквасена сметана
-
сол
-
0,5
ч.л.
босилек
-
100
г
синьо сирене
настъргано
-
100
г
сирене
бяло или друг вид краве сирене, настъргано
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
- В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
- Прибавяме настърганите сирена и босилека. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона.
- В голяма купа смесваме пастата със соса и разбъркваме добре.
- Сервираме в подходяща чиния и гарнираме с листенца рукола или свежа подправка по избор.