Паста със спанак и синьо сирене

Продукти

  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка сол
  • 30 г топено сирене
  • 250 г спанак
  • 200 г заквасена сметана
  • 80 г сирене синьо
  • 400 г макарони
  • 0,5 с.л. зехтин
  • 1 л вода
  • 1 глава лук
  • 4 листа босилек

Начин на приготвяне

  1. Нарязаният на ситно лук се запържва в малко зехтин. 
  2. Спанакът се измива и се попарва с гореща вода. 
  3. Пастата се приготвя според указанието на опаковката в леко подсолена вода. 
  4. Добавят се синьото сирене, топеното сирене, сметаната и спанакът. 
  5. Оставя сена слаб огън за 15-20 минути. 
  6. Пастата се сервира със соса. 
  7. Овкусява се със сол, черен пипер и свеж босилек.