Продукти
-
50
г
масло
-
2
ч.л.
зехтин
-
сол
на вкус
-
50
г
пармезан
настърган
-
300
г
спагети
-
25
г
гъби трюфели
Начин на приготвяне
- Завираме вода в голяма тенджера и добавяме малко сол. Изсипваме спагетите и варим според указанието на опаковката (около 6-8 минути), за да станат *ал денте.
- В дълбок тиган смесваме маслото, малко сол на вкус, пармезана, зехтина и гъбите (по желание, може да ги нарежем или оставим цели).
- Заграваме ги на котлона, докато маслото се разстопи. Разбъркваме внимателно и снемаме от котлона.
- Прецеждаме спагетите и ги слагаме в подходяща чиния. Отгоре ги поливаме със соса и ги разбъркваме внимателно.
- Сервираме веднага.
*ал денте (al dente) - италианска фраза, отнасяща се към паста или друга храна, която се готви до тогава, до когато оказва лека съпротива при сдъвкване, но не е мека или преварена.