Пастет от пилешки дробчета

Продукти

  • прясна мащерка
  • индийско орехче
  • 20 мл течна сметана
  • 100 мл вино мадейра
  • 100 г масло
  • черен пипер
  • сол
  • 1 лук шалот
  • 500 г пилешки дробчета
  • прясна салвия

Време: 40
Ниво: лесно

Large pastet ot pileshki drobcheta

Начин на приготвяне

1. Измиваме дробчетата и ги нарязваме. Почистваме лукът и го нарязваме на ситно.

2. Загряваме тиган с малко масло и добавяме лукът, мащерката и салвията и задушаваме с малко вода,  докато лукът се карамелизира.

3. Прибавяме пилешките дробчета, докато станат кафяви на цвят. Изсипваме сместта в кухненски робот и пасираме, добавяме и 70 г масло и 20 мл сметана, сол и черен пипер на вкус.

4. В тигана изипваме виното и оставяме да се редуцира до 2 с.л.

5. Добавяме виното във пастета. Слагаме пасирания пастет и оставяме да изстине във формички или купички. Заливаме с разтопено масло и оставяме в хладилник за поне 3 часа, докато стегне.