Продукти
-
2
с.л.
краве масло
-
2
моркова
-
1
връзка
зелен лук
-
5
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
2
с.л.
олио
-
100
г
кашкавал
-
200
г
сирене
-
10
картофа
Начин на приготвяне
- Обелваме картофите и ги нарязваме на ситно.
- Смесваме ги с настърганото на ситно ренде сирене, настъргания кашкавал, нарязания на ситно лук, нарязаните също на ситно скилидки чесън, морковите, олиото и кравето масло.
- Объркваме добре сместа и я изсипваме в тава.
- Печем в умерена фурна, докато пататникът се запече отгоре – тогава го объркваме с лъжица и наливаме 1 чаена чаша топла вода. Допичаме докато хване златисто-кафява коричка.
- Поднасяме ястието топло.