Патешко магре с чътни от сушени плодове

Продукти

  • 0,5 к.ч. балсамов оцет
    бял
  • 1 к.ч. захар
  • 25 г каисии
    сушени
  • 25 г смокини
    сушени
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 2 бр. картофи
  • 1 бр. патешко филе
  • 2 с.л. горчица

Начин на приготвяне

  1. За чътнито в малка тенджера сипваме захарта, водата, оцета, горчицата и плодовете. Редуцираме на слаб огън, след което охлаждаме.
  2. Изпичаме картофите във фурната.
  3. Нарязваме кожата на патешкото филе на квадратчента, посоляваме и подправяме с черния пипер, след което слагаме месото в тиган да се запържи от всички страни. Накрая запичаме патешкото филе в предварително загрята фурна на 200 градуса и го сервираме с изпечените картофи и чътнито от плодове.

* Патешко магре с чътни от сушени плодове може да опитате в ресторант „Background“.