Продукти
-
0,5
к.ч.
балсамов оцет
бял
-
1
к.ч.
захар
-
25
г
каисии
сушени
-
25
г
смокини
сушени
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
бр.
картофи
-
1
бр.
патешко филе
-
2
с.л.
горчица
Начин на приготвяне
- За чътнито в малка тенджера сипваме захарта, водата, оцета, горчицата и плодовете. Редуцираме на слаб огън, след което охлаждаме.
- Изпичаме картофите във фурната.
- Нарязваме кожата на патешкото филе на квадратчента, посоляваме и подправяме с черния пипер, след което слагаме месото в тиган да се запържи от всички страни. Накрая запичаме патешкото филе в предварително загрята фурна на 200 градуса и го сервираме с изпечените картофи и чътнито от плодове.
* Патешко магре с чътни от сушени плодове може да опитате в ресторант „Background“.