Продукти
-
100
мл.
червено вино
-
2
г
агар-агар
(текстура)
-
100
г
манго
-
100
г
цвекло
-
200
г
патешко магре
-
2
стръка
мащерка
-
45
г
мед
-
150
мл.
балсамов оцет
-
5
г
канела
-
30
г
кафява захар
- за захарния сироп:
-
45
мл.
вода
-
100
г
захар
Начин на приготвяне
- "Запечатваме" патешкото магре в нагорещен тиган, без мазнина.
- Следва топлинна обработка за 5 минути в затоплена на 180 градуса фурна. Така обработено, нарязваме филето на филии.
- От червеното цвекло и мангото се приготвяме следната гарнитура: Пасираме ги поотделно и ги прецеждаме. Към цвеклото прибавяме червеното вино, кафявата захар и канелата. Кипваме сместа и добавяме агар-агар. Оставяме в хладилник да стегне за 5 минути в подходяща форма. Правим захарен сироп от водата и захарта. Пасираното манго също прецеждаме, добавяме му захарния сироп и агар-агар. Оставяме в хладилник за 5 минути, във форма.
- Аранжираме ястието като започваме от патешкото магре, гарнитурата и сос от редукция на балсамов оцет, мед и мащерка.