Патладжан на барбекю

Продукти

  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 с.л. соев сос
  • 0,5 чаша зехтин
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 2 патладжана

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large patladzhan na barbekyu

Начин на приготвяне

  1. Измиваме патладжаните и без да ги белим, ги нарязваме на колелца. 
  2. Поръсваме ги  със сол и ги оставяме за няколко минути, за да се изцеди горчивият сок. 
  3. Отцеждаме ги, обилно ги поръсваме със зехтин (или олио) и малко соев сос. Печем ги на предварително запалено барбекю.
  4. Накрая ги поръсваме с черен пипер и мащерка. 
  5. Сервираме топли.