Патладжан с киноа

Продукти

Начин на приготвяне

1. Задушаваме ситно нарязания лук с подправките. Издълбаваме патладжаните с лъжица и правим лодки от тях.

2. Добавяме чесъна в тигана и нарязаната сърцевина на патладжаните и разбъркваме. Задушаваме за още 10 минути и добавяме зехтин, ако е необходимо.

3. Добавяме киноа, консервата с доматите и половин чаша вода. Задушаваме за още 5 минути като махаме капака, за да се изпари течността.

4. Към плънката добавяме кедровите ядки, стафидите, подправяме със сол, черен пипер. Пълним патладжаните и ги подреждаме в тавичка. Поръсваме с малко зехтин и печем за около 15-20 мин. на умерена фурна.