Продукти
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
консерва
домати
-
1
ч.ч.
киноа
-
6
патладжана
-
3
скилидки
чесън
-
1 ч.л. кимион
-
1
ч.л.
кориандър на прах
-
3
гр
канела
-
1
глава
лук
-
3
дафинови листа
-
зехтин
-
0,5
ч.л.
карамфил
-
0,5
ч.ч.
вода
-
2
с.л.
кедрови ядки
-
0,5
к.ч.
стафиди
-
сол
-
черен пипер
Начин на приготвяне
1. Задушаваме ситно нарязания лук с подправките. Издълбаваме патладжаните с лъжица и правим лодки от тях.
2. Добавяме чесъна в тигана и нарязаната сърцевина на патладжаните и разбъркваме. Задушаваме за още 10 минути и добавяме зехтин, ако е необходимо.
3. Добавяме киноа, консервата с доматите и половин чаша вода. Задушаваме за още 5 минути като махаме капака, за да се изпари течността.
4. Към плънката добавяме кедровите ядки, стафидите, подправяме със сол, черен пипер. Пълним патладжаните и ги подреждаме в тавичка. Поръсваме с малко зехтин и печем за около 15-20 мин. на умерена фурна.