Продукти
-
4
домата
-
300
г
бутер тесто
- За плънката:
-
1
яйце
-
200
мл
течна сметана
готварска
-
100
г
сирене ементал
-
100
г
сирене "рикота"
-
100
г
сирене "моцарела"
-
100
г
синьо сирене
-
50
мл
бяло вино
-
10
г
див лук
-
5
г
бял пипер
Начин на приготвяне
- Разточваме бутер тестото съвсем леко и го полагаме във форма за пай.
- Кипваме виното със сметаната и прибавяме белия пипер,снемаме от огъня.
- Разбиваме яйцето и на тънка струя с бъркане, го прибавяме към сметаната.
- Нарязваме (начупваме) сирената на средно големи кубчета (парчета) и ги разпределяме върху плънката, заливаме със сметаната.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Нарязваме дивия лук на ситно и доматите на шайби. Пет минути преди да е готов пая, поръсваме с нарязания див лук и отгоре нареждаме шайбите домати, печем още пет минути на същата температура.
- Вече готовият пай поръсваме с риган и овкусяваме със зехтин.