Печена сьомга в сос Терияки и сусам, поднесена с крем от авокадо

Продукти

  • сол на вкус
  • 0,5 лайм изцеден на сок
  • 20 г заквасена сметана
  • 0,5 авокадо , зряло
  • 20 г черен сусам , печен
  • 20 г бял сусам , печен
  • 40 г сладък сос терияки
  • 180 г филе от сьомга

Време: 25 мин.
Ниво: професионално

Large pechena syomga v sos teriyaki i susam podnesena s krem ot avokado

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната до 200 градуса. 
  2. Посоляваме сьомгата и я намазваме със соса Терияки. 
  3. Слагаме намазаната сьомга върху пергаментова хартия и поръсваме със сусама. 
  4. Печем в предварително загрятата до 200 градуса фурна, около 10-15 минути. 
  5. Почистваме авокадото и го намачкваме  с вилица. 
  6. Претриваме намачканото авокадо през фина цедка (с дъното на малък черпак). 
  7. Смесваме получената гладка маса със заквасената сметана. 
  8. Овкусяваме крема с лайм и сол на вкус.