Печена сьомга в сос Терияки и сусам, поднесена с крем от авокадо
Продукти
сол на вкус
0,5
лайм изцеден на сок
20 г
заквасена сметана
0,5
авокадо , зряло
20 г
черен сусам , печен
20 г
бял сусам , печен
40 г
сладък сос терияки
180 г
филе от сьомга
Време:
25 мин.
Ниво:
професионално
Начин на приготвяне
Загряваме фурната до 200 градуса.
Посоляваме сьомгата и я намазваме със соса Терияки.
Слагаме намазаната сьомга върху пергаментова хартия и поръсваме със сусама.
Печем в предварително загрятата до 200 градуса фурна, около 10-15 минути.
Почистваме авокадото и го намачкваме с вилица.
Претриваме намачканото авокадо през фина цедка (с дъното на малък черпак).
Смесваме получената гладка маса със заквасената сметана.
Овкусяваме крема с лайм и сол на вкус.