Продукти
-
6
кочана
царевица
-
150
г
масло
меко
-
100
г
пармезан
настърган
-
0,5
ч.л.
риган
ситно нарязан
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Заливаме царевицата със студена вода и я оставяме да постои около 30 минути. След това я подсушаваме.
- Обелваме листа на кочаните.
- В купичка смесваме маслото, ригана и солта.
- Намазваме всеки кочан много добре с маслената смес.
- Загряваме скарата и печем царевицата около 10 минути, или докато зърната омекнат и придобият лек загар.
- Поръсваме с пармезана, по желание може да поръсим и с малко прясно изцеден лайм и сервираме.
Съвет:
След като е готова царевицата, може да я задушим леко за по-сочен вкус, като я увием във фолио.