Печена царевица с пармезан

Продукти

  • 6 кочана царевица
  • 150 г масло
    меко
  • 100 г пармезан
    настърган
  • 0,5 ч.л. риган
    ситно нарязан
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Заливаме царевицата със студена вода и я оставяме да постои около 30 минути. След това я подсушаваме.
  2. Обелваме листа на кочаните. 
  3. В купичка смесваме маслото, ригана и солта. 
  4. Намазваме всеки кочан много добре с маслената смес. 
  5. Загряваме скарата и печем царевицата около 10 минути, или докато зърната омекнат и придобият лек загар. 
  6. Поръсваме с пармезана, по желание може да поръсим и с малко прясно изцеден лайм и сервираме.

Съвет:

След като е готова царевицата, може да я задушим леко за по-сочен вкус, като я увием във фолио.