Печени картофи с чушки и кашкавал

Продукти

  • вода
  • сол
    на вкус
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 100 г масло
    - на стайна температура
  • 220 г кашкавал
    - настърган
  • 400 г картофи
  • 300 г чушки

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме картофите и чушките. Поставяме ги в тава. 
  2. Добавяме маслото, накъсано на парченца, черния пипер и вода, до средата на тавичката. 
  3. Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 45-50 минути. 
  4. Изваждаме и поръсваме с настъргания кашкавал. Връщаме отново във фурната за около 10 минути, до запичане на кашкавала. 
  5. Изваждаме и сервираме.