Печени картофи с домати и лук
|
Продукти
-
500
г
картофи
-
2
глави
лук
-
2
домата
-
100
г
масло
-
0,5
връзка
магданоз
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
6
с.л.
майонеза
-
5
с.л.
кетчуп
-
червен пипер
за поръсване
|
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме картофите, лука и доматите.
- Поставяме ги в тава и добавяме маслото. Разбъркваме внимателно.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус. Добавяме около 1 ч.ч. вода и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 45-50 минути.
- Изваждаме от фурната и заливаме с майонезата и кетчупа. Поръсваме с малко червен пипер.
- Добавяме ситно нарязания магданоз и сервираме.
|