Печени картофи със зехтин и риган

Продукти

  • сол на вкус
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 г черен пипер
  • 0,5 ч.л. риган
  • 3 скилидки чесън
  • 1 кг. картофи

Време: 80 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 06 10 15 35 41 0300 0 1

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме картофите. Нарязваме ги на кубчета.
  2. Почистваме и измиваме чесъна. 
  3. Картофите, чесъна, зехтина и останалите подправки слагаме в голяма тава и ги разбъркваме. Добавяме малко вода (0.5-1 ч.ч.). 
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна (около час), като от време на време разбъркваме.