Печени пилешки бутчета с бира и маково семе
Продукти
1 ч. л.
захар
1 ч. л.
сол
10 г
маково семе
3 скилидки
чесън обелени и смачкани
330 мл
бира
6
пилешки бутчета
1 с. л.
червен пипер
2 г
черен пипер
2 с.л.
зехтин
Време:
65 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер, чесъна и маковото семе в бутчетата.
Върху фолиото поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
Сервираме веднага с гарнитура по желание.