Печени пилешки бутчета с чесън, бира и пипер
|
Продукти
-
330
мл
бира
-
6
пилешки бутчета
-
5
скилидки
чесън
- обелени и смачкани
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
захар
-
0,5
с.л.
червен пипер
на зърна
-
2
г
черен пипер
на зърна
-
2
с.л.
зехтин
|
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер и чесъна в бутчетата.
- Върху него поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
- Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
- Сервираме веднага с гарнитура от печени картофки.
|