Печени пилешки крилца и бутчета със соев сос

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сложете пилешките крилца заедно с доматения и соевия сос в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.
  2. Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с масло тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата и бутчетата с маринатата в тигана и добавете накъсаното на малки парченца масло.  
  3. Печете на 200 градуса за около 60 мин., като обръщате крилцата на всеки 10-15 минути. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 минути. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата и бутчетата по-често, за да не загорят. Гответе, докато станат готови. 
  4. Сервирайте с гарнитура по избор.