Печени пилешки крилца с канела и соев сос

Продукти

  • 150 г доматен сос
  • 50 г масло
    на стайна температура
  • 20 мл соев сос
  • 2 г канела
  • 1 кг пилешки крилца

Начин на приготвяне

  1. Сложете пилешките крилца заедно с канелата, доматения и соевия сос в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.
  2. Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с масло тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата с маринатата в тигана и добавете накъсаното на малки парченца масло.  
  3. Печете на 200 градуса за около 1,5 ч., като обръщате крилцата на всеки 10-15 минути. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 минути. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата по-често, за да не загорят. Гответе, докато крилцата станат готови.