Печени пилешки крилца с канела и соев сос
Продукти
-
150
г
доматен сос
-
50
г
масло
на стайна температура
-
20
мл
соев сос
-
2
г
канела
-
1
кг
пилешки крилца
Начин на приготвяне
- Сложете пилешките крилца заедно с канелата, доматения и соевия сос в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.
- Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с масло тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата с маринатата в тигана и добавете накъсаното на малки парченца масло.
- Печете на 200 градуса за около 1,5 ч., като обръщате крилцата на всеки 10-15 минути. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 минути. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата по-често, за да не загорят. Гответе, докато крилцата станат готови.