Печени пресни картофи с кренвирши

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 3 глави лук
  • 500 г кренвирши
  • 1 кг. картофи
    пресни, сварени
  • черен пипер
    на вкус
  • 120 г масло
  • 140 г кашкавал

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука.
  2. Поставяме го на дъното на тавичка, в която добавяме маслото.
  3. Отгоре поставяме сварените цели картофи.
  4. Нарязваме кренвиршите, разполовяваме ги леко и поставяме нарязани парчета кашкавал в тях.
  5. Добавяме сол и черен пипер на вкус, и около 1 ч.ч. вода.
  6. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 40 минути.