Печени смокини върху подложка от цедено кисело мляко
Продукти
-
2
ч.л.
ликьор
„Коантро“
-
1
портокал
настъргана кора
-
50
г
мед
-
250
г
смокини
-
1
стъбло
джинджифил
-
500
г
цедено кисело мляко
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на много ситно джинджифила. Смесваме го с меда, разбъркваме добре и го оставяме да престой за една нощ.
- Изрязваме дръжките на смокините и ги разрязваме така, че за да разделим плодовете на четвъртинки.
- Подреждаме смокините в тава, застлана с хартия за печене.
- Всеки плод заливаме с по една лъжица мед, отгоре поръсваме с настърганата портокалова кора и коантро.
- Покриваме тавата плътно с фолио и печем около 20-25 минути в предварително загрята фурна.
- В десертни чинии слагаме кисело мляко, заливаме с мед и поставяме смокините.
- По желание, гарнираме с овесени или други ядки.