Продукти
-
3
с.л.
масло
-
1
щипка
риган
-
500
г
домати
обелени
-
1
глава
лук
, ситно нарязана
-
2
с.л.
заквасена сметана
-
8
яйца
кокоши или 12 пъдпъдъчи яйца
-
2
с.л.
магданоз
, ситно нарязан
-
2
с.л.
босилек
, ситно нарязан
-
4
с.л.
грюер
или кашкавал, настърган
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Нарязваме доматите на ситно. С половината масло намазваме топлоустойчиви купички или гювечета. Загряваме останалото и лагаме лука в него да се зачерви на умерен огън.
- Добавяме доматите и ригана. Посоляваме на вкус и оставяме да поврат около 10 минути, като разбъркваме от време на време.
- Смесваме доматения сос със сметаната и го разпределяме в купичките. Върху него чукваме по 2 кокоши или по 3 пъдпъдъчи яйца и поръсваме с магданоза и босилека, разбъркани с грюера. Запичаме за 15 минути във фурна, загрята на 180 градуса.