Печено агнешко със зеленчуци

Продукти

  • 2 моркова
  • 2 агнешки стека от бут
  • 3 с.л. зехтин
  • стрък розмарин
  • 1 лимон
  • 4 скилидки чесън
  • 1 жълта чушка
  • 2 картофа
  • 1 червена чушка
  • 10 бр каперси

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large pecheno agneshko sas zelenchutsi

Начин на приготвяне

1. Смесваме нарязаните на ситно каперси, счукан чесън, настърган лимон, сока на лимона, розмарина и 1 с.л. зехтин. С половината смес натриваме агнешкото. Загряваме фурната на 190 градуса. Слагаме нарязаните чушки, моркови и картофи в тава и ги поръсваме с останалия зехтин и малко от маринатата. Подправяме и запичаме за 30 минути.
2. В горещ тиган запечатваме агнешките стекове за няколко минути до златисто. Слагаме месото върху зеленчуците и заливаме с останалата марината. Връщаме във фурната за 5 минути. По желание може да използваме и броколи, карфиол, цвекло и други зеленчуци.