Продукти
-
рукола
-
кълнове
-
див лук
-
магданоз
-
черен пипер
-
масло
-
бяло вино
-
лайм
-
сол
-
зехтин
-
20
г
лимец
-
20
г
черен ориз
-
200
г
сьомга
, филе
Начин на приготвяне
- Сьомгата запичаме в малко зехтин и бяло вино за 12 минути.
- Лимеца е хубаво да престои цяла нощ във вода, след което го сваряваме.
- Сваряваме и черния ориз и ги смесваме като овкусяваме със сол и зехтин.
- От бялото вино, лайма и маслото приготвяме сос.
- Оформяме ястието в подходяща чиния – сьомгата, черният ориз с лимец, кълновете и руколата и ги заливаме с винения сос.