Печено пълнено пиле с хляб и розмарин

Продукти

  • 75 мл мляко
  • 2 яйца
  • черен пипер
    на вкус
  • 2 г розмарин
  • сол
    на вкус
  • 1 стрък магданоз
  • 3 филии бял хляб
  • 100 г орехи
  • 50 г масло
  • 1 пиле
  • 1 глава лук
  • 300 мл бульон
    , пилешки
  • 6 маднарини

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето.
  2. Счукваме орехите на ситно. 
  3. Хлябът нарязваме на кубчета и го заливаме с топлото мляко.
  4. Нарязваме магданоза.
  5. В тиган загряваме маслото и пържим лука до златисто. 
  6. Към омекналия и напоен с мляко хляб добавяме орехите, магданоза, запържения лук, розмарина, яйцата, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме няколко пъти.
  7. Пълним пилето с вече готовата плънка и зашиваме отвора. Слагаме пилето в подходяща тавичка.
  8. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
  9. Заливаме с бульона и печем около час, в предварително загрята на 200 градуса фурна.