Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
1
лимон
-
5
стръка
розмарин
-
40
г
масло
на стайна температура
-
2
скилидки
чесън
-
300
г
картофи
-
1
пиле
-
червен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме, подсушаваме и порцираме пилето. Натриваме го добре със сол, черен и червен пипер. Намазваме го хубаво с маслото.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути.
- През това време нарязваме картофите и ги запържваме за кратко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме картофите в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко, добавяме нарязаният на филийки лимон и добавяме около 1 ч.ч. вода.
- Добавяме чесъна и розмарина.
- Намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.