Печено пиле с кашкавал и розмарин
Продукти
-
1
пиле
-
120
г
кашкавал
, настърган
-
130
г
масло
, разтопено
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
0,5
ч.л.
чубрица
-
15
г
розмарин
-
0,5
ч.л.
червен пипер
-
2
лимона
- изцедени на сок
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре пилето. Изсушаваме го с кухненска хартия.
- Втриваме много добре всички подправки, заедно със сока от лимоните.
- Поставяме пилето в тавичка, поръсваме отгоре настъргания кашкавал, заливаме го с маслото и добавяме около 1ч.ч. вода (да покрие дъното на тавичката).
- Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 45-50 минути.