Печено пиле с пресни картофи

Продукти

  • 40 г масло - размекнато, на стайна температура
  • 300 г пресни картофи
  • 200 г чушки
  • 1 пиле , голямо или 2 малки пилета
  • 3 стръка мащерка
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large pecheno pile s presni kartofi

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
  2. Добавяме прясната мащерка.
  3. Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. 
  4. През това време нарязваме зеленчуците. Запържваме картофите леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме зеленчуците в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко и добавяме около 1 ч.ч. вода. 
  5. Намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.