Продукти
-
1
морков
-
300
г
картофи
-
2
глави
лук
-
300
г
гъби
-
2
с.л.
масло
размекнато, на стайна температура
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
1
лимон
-
1
пиле
-
3
стръка
мащерка
-
червен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето, заедно с прясната мащерка.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.
- През това време нарязваме зеленчуците на филийки. Запържваме картофите леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме зеленчуците в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко. Печем още 30 минути.