Продукти
-
5
г
сол
-
10
г
черен пипер
-
1
пиле
-
120
г
масло
разтопено
-
10
г
чубрица
-
5
г
риган
-
320
мл.
бира
- за подложката:
-
1
зелена салата
-
1
домат
-
2
с.л.
зехтин
-
1
с.л.
лимонов сок
Начин на приготвяне
- Измиваме, изсушаваме и намазваме пилето с маслото.
- След това втриваме подправките хубаво по цялото пиле.
- Поставяме го в тавичка, заливаме го с бирата и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 50 минути.
- През това време приготвяме подложката: Измиваме зелената салатка и доматите.
- Върху дъска или голяма купа разстиламе листата зелена салата.
- Нарязваме доматите и ги поставяме върху зелената салатка.
- Добавяме зехитина и лимоновия сок.
- След като извадим пилето от фурната го поставяме върху салатата и сервираме.