Печено пилешко месо с ароматни билки

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 3 г черен пипер
  • 1 ч. л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 3 скилидки чесън
    , обелени и смачкани
  • 330 мл. бира
  • 550 г пилешко месо
  • 1 с. л. червен пипер
  • 25 г риган
    пресен, ситно нарязан
  • 20 г босилек
    пресен, ситно нарязан
  • 20 г мащерка
    прясна, ситно нарязана
  • 20 г розмарин
  • 0,5 връзка магданоз
    , ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна в бутчетата. 
  2. Върху него поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
  3. Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
  4. Изваждаме от фурната и добавяме ситно нарязания магданоз. 
  5. Разбъркваме и сервираме.