Начин на приготвяне
- Измиваме хубаво месото, подсушаваме го леко и го натъркваме хубаво със сол и черен пипер. Шпиковаме месото, в тавичката, в която ще го печем, с нарязаните скилидки чесън, равномерно по цялата повърхност, заливаме го с ракията и го оставяме в хладилник за около1 час, да се овкуси.
- След това в купичка смесваме соевия сос, горчицата и всички подправки, и намазваме месото обилно. Покриваме го внимателно с фолио за печене. Слагаме месото в умерено загрята фурна, на 220 градуса, да се пече около 40 минути. След това внимателно отстраняваме фолиото, намаляваме на 180 градуса фурната, и доизпичаме до готовност (около 30 минути).
- Поднасяме свинското филе нарязано на филийки и по желание, с гарнитура от варен ориз.
|