Продукти
-
10
г
пармезан
, настърган
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
120
мл
бульон
с вкус по избор
-
1
с.л.
бяло вино
-
1
скилидка
чесън
счукана
-
1
с.л.
зехтин
-
30
г
лук
-
1
морков
-
500
мл
вода
-
125
г
пене
-
1
с.л.
доматено пюре
-
босилек
Начин на приготвяне
- Сваряваме пенето във вряща посолена вода, според указанието на опаковката. Отцеждаме добре.
- Задушаваме лука и морковите в зехтина.
- Прибавяме чесъна и запържваме добре.
- Добавяме доматеното пюре, виното и бульона.
- Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
- Варим до кремообразен сос.
- Заливаме пенето със соса и разбъркваме внимателно.
- Добавяме босилека и пармезана, и сервираме.