Пене с доматен сос и босилек

Продукти

  • 10 г пармезан
    , настърган
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 120 мл бульон
    с вкус по избор
  • 1 с.л. бяло вино
  • 1 скилидка чесън
    счукана
  • 1 с.л. зехтин
  • 30 г лук
  • 1 морков
  • 500 мл вода
  • 125 г пене
  • 1 с.л. доматено пюре
  • босилек

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пенето във вряща посолена вода, според указанието на опаковката. Отцеждаме добре. 
  2. Задушаваме лука и морковите в зехтина. 
  3. Прибавяме чесъна и запържваме добре. 
  4. Добавяме доматеното пюре, виното и бульона. 
  5. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. 
  6. Варим до кремообразен сос. 
  7. Заливаме пенето със соса и разбъркваме внимателно. 
  8. Добавяме босилека и пармезана, и сервираме.