Продукти
-
1
морков
-
500
мл
вода
-
130
г
пене
-
40
г
лук
-
1
с.л.
зехтин
-
1
скилидка
чесън
, счукана
-
1
с.л.
доматено пюре
-
1
с.л.
бяло вино
-
150
г
бульон
, с вкус по избор
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
40
г
пармезан
, настърган
Начин на приготвяне
- Сваряваме пенето във врящата посолена вода, според указанието на опаковката. Отцеждаме добре.
- Задушаваме лука и морковите в зехтина.
- Прибавяме чесъна и запържваме добре.
- Добавяме доматеното пюре, виното и бульона.
- Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
- Варим до кремообразен сос. Разбъркваме внимателно.
- Заливаме пенето със соса. Разбъркваме добре и преди сервиране посърваме с пармезана. По желание може да гарнираме с малко босилек.