Продукти
-
сол
-
50
г
чери домати
-
100
г
пармезан
, настърган
-
40
г
сос "песто"
-
20
мл
течна сметана
-
3
с.л.
зехтин
-
200
г
пене
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
- В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
- Прибавяме чери доматите. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона. Добавяме пестото. Разбъркваме.
- В голяма купа смесваме пастата със соса, добавяме настъргания пармезан и разбъркваме добре.
- Сервираме, като по желание може да поръсим с малко настърган пармезан.