Продукти
-
150
мл
бульон
с вкус по избор
-
2
чушки
-
100
мл
бяло вино
-
0,5
връзка
пресен лук
-
10
г
каперси
-
1
домат
-
риган
-
черен пипер
-
3
скилидки
чесън
-
зехтин
-
сол
-
0,5
пакет
пене
-
400
г
скариди
пресни (небланширани)
Начин на приготвяне
- Измиваме добре скаридите.
- В дълбок тиган запържваме леко смачканите скилидки чесън, нарязаните чушки, риган и черен пипер (скилидките смачкваме с широката страна на ножа).
- Добавяме скаридите и наливаме бялото вино. Задушаваме така, около 10 минути на слаб огън и добавяме нарязания на кубчета домат.
- Завираме бульона, заедно с малко вода в голяма тенджера и добавяме 1 ч.л. сол. Изсипваме пенето. Варим около 8 минути, за да станат *ал денте.
- Изцеждаме пенето от водата и го слагаме в тигана, в соса. Разбъркваме добре.
- Почистваме и нарязваме лука, и го добавяме към пастата, заедно с каперсите. Разбъркваме добре.
- Добавяме каперсите и нарязаният лук, и сервираме.
- По желание, може да гарнираме с малко пресен магданоз.
* ал денте (al dente) - италианска фраза, отнасяща се към паста или друга храна, която се готви до тогава, до когато оказва лека съпротива при сдъвкване, но не е мека или преварена.