Продукти
-
200
г
пене
-
3
с.л.
зехтин
-
220
г
заквасена сметана
-
100
г
топено сирене
, нарязано
-
100
г
сирене
- бяло или друг вид краве сирене, настъргано
-
2
г
червен пипер
-
сол
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата според описанието на опаковката, като към водата добавяме 1 с.л. от зехтина и малко сол.
- В подходящ съд загряваме останалия зехтин и добавяме сметаната, като разбъркваме през цялото време докато се затопли добре.
- Прибавяме сирената. Изчакваме да заври, като отново разбъркваме непрекъснато и отстраняваме от котлона.
- В голяма купа смесваме пастата със соса, добавяме нарязания магданоз и разбъркваме добре.
- Поръсваме с червения пипер и сервираме.