Пенне с миди и лимонена трева

Продукти

  • 2 кг черни миди
  • 100 г паста
    пене
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 стръка лимонена трева
  • 2 чушки
    люти
  • джинджифил
  • лимон
    малко настъргана кора
  • листа
    кориандър
  • 200 мл бяло вино
  • 2 с.л. рибен сос
  • зехтин

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пастата в подсолена вода. 
  2. През това време нарязваме пресния лук и лимоновата трева на ситно. 
  3. Изцеждаме сок от лимон и настъргваме джинджифил. 
  4. Нарязваме на ситно лютите чушки. 
  5. Запържваме мидите с черупките в малко зехтин и добавяме останалите продукти. 
  6. Накрая сипваме рибения сос, бялото вино и настърганата кора от лимон. Поръсваме с кориандър.
  7. Прецеждаме пастата и сервираме заедно с мидите.