Продукти
-
2
кг
черни миди
-
100
г
паста
пене
-
1
връзка
пресен лук
-
2
стръка
лимонена трева
-
2
чушки
люти
-
джинджифил
-
лимон
малко настъргана кора
-
листа
кориандър
-
200
мл
бяло вино
-
2
с.л.
рибен сос
-
зехтин
Начин на приготвяне
- Сваряваме пастата в подсолена вода.
- През това време нарязваме пресния лук и лимоновата трева на ситно.
- Изцеждаме сок от лимон и настъргваме джинджифил.
- Нарязваме на ситно лютите чушки.
- Запържваме мидите с черупките в малко зехтин и добавяме останалите продукти.
- Накрая сипваме рибения сос, бялото вино и настърганата кора от лимон. Поръсваме с кориандър.
- Прецеждаме пастата и сервираме заедно с мидите.