Пенне с миди и лимонена трева
Продукти
2 кг
черни миди
100 г
паста пене
1 връзка
пресен лук
2 стръка
лимонена трева
2
чушки люти
джинджифил
лимон малко настъргана кора
листа кориандър
200 мл
бяло вино
2 с.л.
рибен сос
зехтин
Време:
25 мин.
Ниво:
професионално
Начин на приготвяне
Сваряваме пастата в подсолена вода.
През това време нарязваме пресния лук и лимоновата трева на ситно.
Изцеждаме сок от лимон и настъргваме джинджифил.
Нарязваме на ситно лютите чушки.
Запържваме мидите с черупките в малко зехтин и добавяме останалите продукти.
Накрая сипваме рибения сос, бялото вино и настърганата кора от лимон. Поръсваме с кориандър.
Прецеждаме пастата и сервираме заедно с мидите.